Изборник Затворити

Екскурзија ученика старијих разреда

У понедељак 18. 5. 2015. изведена је екскурзија на релацији Раниловић-Јагодина-водопад Лисине-манастир Раваница-манастир Манасија-Ресавска пећина-Раниловић.
Окупљени пред школом, а предвођени сјајним водичем Соњом Павловић и возачем Александром Јанковићем, у 7.30 часова смо кренули ка поморавском округу и посетили град Јагодину. После панорамског разгледања Јагодине, посетили смо водопад Велики Бук, у подножју планине Бељаница. Овај водопад је назван спомеником природе Лисине. Деца су уживала у природи искористили су време да шетају и уживају у лепотама. У подножју Кучајских планина, смештен је манастир Раваница,симбол Светог кнеза Лазара. После манастира Раванице, посетили смо манастир Манасију, задужбину Стефана Лазаревића. Ученици су показали завидно знање из историје и географије и прикупили нове информације. На двадесетом километру Деспотовца, у кречњачком брду Бабина глава сместила се једна од најлепших пећина источне Србије. Уз пратњу водича, обишли смо пећину. Владало је одушевљење свим дворанама и садржајем пећине.
Упознавање најлепших средњовековних споменика, упознавање са природно-географским одликама, рељефом краја и остали циљеви екскурзије су остварени.

(фотографије можете погледати ОВДЕ)
Подносилац извештаја
Мила Петровић