Изборник Затворити

Пројекат „Еко-кодекс”

Пројекат Дивац омладински фондови реализује Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са Општином Аранђелoвац, уз подршку aмеричке агенције за међународни развој USAID.

Пројекат Еко-кодекс је реализовала група наставника, млађих од тридесет година. Групу Еко (р)еволуција је чинило пет чланова:  Катарина Радовић, Данијела Ђурић, Ненад Мијатовић, Стеван Стевановић и Мила Петровић. Мотивисани да обезбеде здравију и квалитетнију животну средину, лако су приступили пројекту. Наиме, главни циљ је био обезбедити чистије и здравије провођење слободног времена ученика у простору школског дворишта, а то није било могуће јер су контејнери постављени тако да њихов садржај често испадне и разноси се по дворишту. Пројектом смо желели да реконструишемо постојећи део дворишта у ком су постављени контејнери.

Након интервјуа, презентације пројекта члановима Дивац омладинског фонда Аранђеловац, добили смо информацију да је наш пројекат одобрен. Поносни и задовољни, а са чеком у рукама, започели смо радове, који треба да буду готови најкасније 15. новембра, 2016. године.

Захваљујемо Омладинском фонду Дивац у Аранђеловцу!

Фотографије можете погледати овде.

Подносилац извештаја

Мила Петровић, наставник француског језика