Изборник Затворити

Презентовање теме са стручне трибине

Стручном скупу „Школа и популациона политика”, одржаном 25. 4. 2016. године, присуствовале су наставница географије Данијела Ђурић и наставница француског језика Мила Петровић.

Скуп је организовао Завод за унапређивање образовања и васпитања.  Теме скупа су биле бројне, а опет, све уско повезане: природно и механичко кретање становника у Републици Србији,  репродуктивно здравље младих, функционално родитељство, знања, ставови, вредности које воде до психосексуалне зрелости младих.

Наставнице  Данијела Ђурић и Мила Петровић су одлучиле да приближе ову тему ученицима наше школе. Окупљени у кабинету информатике, 16. 5. 2016. године, ученици седмог и осмог разреда пратили су кратак филм, а потом и презентацију. Назив презентације „Демографске одлике Републике Србије и репродуктивно здравље младих” заинтересовао је ученике. Озбиљне теме, а опет на врло леп и, помало, шаљив начин ученике је довео до опште размене мишљења и понеког питања.

Презентацији  су присуствовали ВД директора школе Бранка Павловић и наставнице разредне наставе Милена Ристоски и Лидија Павловић.

Мила Петровић, наставница француског језика

Фотографије можете погледати овде.